Header Graphic
 

Hooggevoeligheid & Loopbaan

 

Over hooggevoeligheid (HSP) is de laatste jaren al veel geschreven. Zo’n 20% van de mensen is hooggevoelig en zou zich kunnen herkennen in de boeken van amerikaanse psychologe Elaine N. Aron, die de term HSP introduceerde. Ook de nederlandse Susan Marletta-Hart heeft enkele interessante boeken hierover geschreven.

 

Dankzij grenzen heb ik ruimteHooggevoelige mensen zijn niet in één hokje te stoppen want het zijn allemaal bijzondere unieke mensen. Toch hebben ze gemeenschappelijke eigenschappen en kunnen daarom herkenning vinden in elkaar. Het is voor deze mensen een hele opgave om zich in de huidige drukke en veeleisende maatschappij te handhaven. Het motto van het UWV, ‘de snelste weg naar werk’, dat werkt bij deze mensen niet. De belangrijkste thema’s in de loopbaansessies zijn: goed voor zichzelf leren zorgen, zichzelf op de eerste plaats zetten en het bewaken van de eigen grenzen.

 

Voor sommigen is het een heel proces om hun eigen lichaam te gaan bewonen en om zichzelf goed te kunnen aarden. Soms hebben zich fysieke klachten ontwikkeld, zoals chronische vermoeidheid (ME), fibromyalgie, reuma, rugklachten, multiple sclerose en prikkelbaar darmsyndroom.

 

Wanneer men te lang doorgaat met werk wat niet passend is en daarmee over de eigen grenzen is gegaan kan dit een burn-out tot gevolg hebben.

 

Voor de meeste hooggevoelige mensen is het belangrijk om in te gaan zien dat er met hen niets mis is, het is eerder de maatschappij die zou mogen veranderen. Het is niet de bedoeling dat hooggevoelige mensen zich aan de maatschappij aanpassen, het is juist de bedoeling dat de maatschappij ruimte gaat maken voor hen. Als dat gebeurt dan kunnen ze veel beter tot hun recht komen, opbloeien en hun bijzondere gaven delen met anderen. Hun talenten liggen veelal op het gebied van creativiteit, empathisch vermogen, coaching en healing. Vaak zijn ze gedreven om iets voor de wereld te betekenen.

 

Men houdt zich graag bezig met de essentie van het leven. Margreet van de Vendel gaf ze in haar projectplan ‘Verbetering van reintegratie van hoogsensitieve personen’’ de volgende HSP –kenmerken m.b.t. de loopbaan:

hooggevoeligheid en loopbaan 

1. Intense waarnemer

2. Intense verwerker

3. Creatieve doordenker

4. Inspirator

5. Creator

6. Verfijnde afstemmer

7. Eigen tijd en ruimte nodig hebbend

 

 

Dit zijn kenmerken waarmee men heel zinvol bezig kan zijn in de wereld. Meestal bestaat er echter geen functieprofiel waar men zich helemaal in kan vinden, maar ‘nutteloos’ thuis zitten is ook zeker niet wat men wil.  Dat houdt vaak in dat ze hun eigen baan moeten creëren, in een organisatie of daarbuiten. "Het Nieuwe Werken" biedt mogelijkheden, nu organisaties meer gelegenheid geven om thuis te werken op tijdstippen die men zelf kan bepalen. Als men wil werken als coach, therapeut of healer en als men goed in de eigen kracht staat is een eigen praktijk een goede optie. Dan kan men in haar eigen ruimte en op haar eigen manier werken. Men heeft tevens zeggenschap over de eigen tijd, wat ook als belangrijk wordt ervaren.

 

Het is voor ieder persoonlijk een uitdaging om een balans te vinden waarin men een bijdrage aan de maatschappij kan leveren zonder zichzelf te verliezen.

 


 

 

Life Alignment begeleidt sinds 2005 mensen met hooggevoeligheid / HSP bij het maken van keuzes in hun loopbaan in regio Eindhoven.

 

Mocht je n.a.v. dit blog behoefte hebben aan een gesprek of coaching dan kun je contact opnemen voor een afspraak in mijn praktijk in Eindhoven.

Life Alignment Tips & EventsJe kunt je hier aangeven dat je tips wil ontvangen
en op de hoogte wilt blijven van de activiteiten
van Life Alignment - klik hier -